Molitvene zajednice

Štovanje sluge Božjeg Petra Barbarića – utorkom u 19 sati

Od svih putova što vode u nebo meni se čini najkraćim, najlakšim i najpouzdanijim onaj kojim čovjek ide ispunjujući svoje obične dužnosti“

Sluga Božji Petar Barbarić rođen je 19. svibnja 1874. u Šiljevištima, župa Klobuk kod Ljubuškog, u obitelji s 9-ero djece. Bio je izrazito pametno i nadareno dijete, volio je knjigu od koje se nije odvajao ni kad je tjerao ovce na ispašu. Sa 12 god. je krenuo u osnovnu školu u Vitini i završio 4 razreda. Imao je silnu želju za nastavkom školovanja. Tako je 1889.  na preporuku svog učitelja otišao u Travničko sjemenište. Na cijelo svoje školovanje u Travniku je gledao kao na jedan veliki Božji dar. Bio je pravo svjetlo sjemeništa, organizirao je razne molitvene grupe, obraćao grešnike. No, u osmom razredu se teško razbolio. Umro je 15 travnja 1897. u 23-oj godini, a tri dana prije smrti je položio Isusovačke zavjete. Pokren je postupak za proglašenje blaženim. Put do toga cilja je dug i mukotrpan, potrebno je izreći puno molitva. Na nama je da molimo i radimo za Petrovu proslavu po Božjem naumu. Uspjeh u tom poslu bio bi za našu crkvu sigurno veliko obogaćenje….

 U našoj crkvi imamo molitvene susrete svakog utorka poslije večernje Mise gdje molimo krunicu sluge božjeg P. Barbarića i molitvu za proglašenje blaženim .Na poseban mu se način utječu i mole njegov zagovor mladi bilo kad trebaju pomoć kod učenja bilo u drugim životnim potrebama. Mnogi su mladići po uzoru na SB Petra krenuli svećeničkim putem.  

“Za svećeničko bih zvanje bio spreman i sto puta umrijeti”.

                                                                                            Anđa Čujić

MOLITVA ZA PROGLAŠENJE SVETIM BL. ALOJZIJA STEPINCA – svakog 10. u mjesecu

blaženi Alojzije Stepinac

Biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine  su na 22. sjednici koja je održana u Križevcima 9. rujna 2014. s radošću razmotrili znakovite događaje koji vode prema kanonizaciji blaženoga Alojzija Stepinca. Ističu da je na tome putu posebno važna molitva Crkve. Zato su između ostaloga odredili da će u  svim župama Metropolije desetoga dana u mjesecu, nakon euharistijskoga slavlja, biti klanjanje pred Presvetimoltarskim sakramentom na tu nakanu, stavljajući svoje živote i život domovine pod zagovor blaženoga Alojzija. Svakog desetog u mjesecu bit će moguće i učlaniti se u Molitvenu zajednicu bl. Alojzije Stepinac. Zajednica promiče molitveni život, duhovne vrijednosti i širi Kristovu ljubav u svim područjima javnog života, kako je to činio i bl. Alojzije.

Zajednica “Krist Kralj!

Zajednica “Krist Kralj” iz Brestja jedna je od 17 zajednica pokreta Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije. Osnovana je 2010. godine, ima oko 30 punopravnih i stalnih članova koji su primili Izljev, odnosno krštenje u Duhu Svetom. Duhovnik zajednice je p. Marko Šop, dehonijanac.

Temeljni naglasak na djelatnosti zajednice je oslobađanje milosti Duha Svetoga u nama, otvaranje svakog pojedinca djelovanju Duha Svetoga i odgovaranju na Njegove poticaje oblačeći se u silu odozgor, te življenje punine sakramenata.

Zajednica ima svoj redoviti susret svake nedjelje u 20.00 sati u prostorijama župne dvorane župe Dobroga Pastira u Brestju. Susret započinje deseticom za svećenike i svećenička zvanja, nakon čega se izmoli molitva Kristu Kralju. Tada u sabranosti i otvorenosti se ulazi u slavljenje Boga i to svaki put na drugačiji način – molitvom, prošnjom, zahvalom i pjesmom. Ponekad to slavljenje ima svoj značaj u predanju srca, predanju života, molitvi za milost oproštenja, molitvi za iscjeljenje, osluškivanju Božje riječi, kao i u drugim stvarima korisnim za proslavu Božjeg imena, a sve ovisno o poticajima Duha Svetoga.

Nakon slavljenja slijedi kratka pouka, a susret završava molitvom Oče naš i pjesmom.

CILJEVI OBNOVE U DUHU SVETOM:

· jačanje zrelog i trajnog osobnog obraćenja Isusu Kristu;

· jačanje odlučne osobne otvorenosti prema osobi, prisutnosti i sili Duha Svetoga;

· poticati prihvaćanje i korištenje duhovnih darova – karizmi  – ne samo u karizmatskom pokretu, već i u široj Crkvi;

· jačati trajan rast u svetosti kroz ispravno uključenje navedenih karizmatskih naglasaka u puninu života Crkve;

· jačati djelo evangelizacije osluškujući poticaje Duha Svetoga

                                              

ISPOVIJED ISPOVIJED - svakog dana prije večernje Sv. Mise
*** svakog dana prije večernje Sv. Mise

 

UPIS SV. MISA

*** uredovno vrijeme

*** nakon večernje Sv. Mise