Blaženi Alojzije Stepinac, spomendan 10. 2. 2023.

BL. ALOJZIJE STEPINAC, SPOMENDAN 10. veljače 2023. 

Na blagdan bl. Alojzija Stepinca, u petak 10. veljače 2023. godine, zagrebački  nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će svečano euharistijsko slavlje na  Trgu ispred katedrale s početkom u 17 sati. Uoči samog Stepinčeva trodnevna duhovna priprava bit će u Bogoslužnom  prostoru bl. Alojzija Stepinca (Kaptol 28).

“Slugo Božji, Kardinale, Alojzije, vrli sine, Ti si stožer u Hrvata Crkve nam i Domovine!” 

Jednu od najupečatljivijih misli: „Ili jesmo ili nismo katolici! Ako jesmo, onda valja da se to odrazuje na  čitavoj liniji našega života. Ne možemo biti u crkvi katolici, a na ulici napadati kao pogani odredbe  namjesnika Kristova izdane za opće dobro, a koje možda ne konveniraju našem ličnom raspoloženju“,  Stepinac je izgovorio u homiliji na Petrovo 1942. 

 

Molitva za proglašenje svetim 

Gospodine Bože, izvore svetosti i milosti,  blaženoga Alojzija, pastira i mučenika, pozvao si da ti služi kao navjestitelj i branitelj istine i kao hrabri svjedok vjernosti Crkvi. Poslušan tvojoj Riječi  i vođen Duhom tvoje ljubavi, zauzimao se za siromašne i obespravljene; ostavio nam je divno svjetlo čiste savjesti, pouzdanja u tebe i ustrajnosti u trpljenju. Ponizno te molimo da nas obdariš svojom radošću te blaženoga Alojzija ubrojiš među svece sveopće Crkve, da bismo ga mogli još predanije slijediti i uteći se njegovu moćnom zagovoru u svojim životnim potrebama. Po njegovim molitvama jačaj proročki glas Crkve, koji širi nadu u dolazak tvojega kraljevstva, praćen blizinom i utjehom Blažene Djevice Marije, Majke i Kraljice vjernoga ti naroda. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *