Upis misnih nakana za 2022. godinu.

POČETAK UPISA MISNIH NAKANA ZA 2022. GODINU JE U UTORAK 30. STUDENOGA 2021.

 Misne nakane se upisuju u uredovno vrijeme! Počinjemo s upisom u utorak 30.  studenog! Pravilo je: jedna nakana – jedna misa, a u toj nakani može se moliti za više osoba  ili za cijelu obitelj. Mise na kolektivne nakane odobreno je slaviti utorkom i petkom. 

Lijepa praksa s kojom iskazujemo obzirnost jedni prema drugima je da svaka obitelj može  upisa samo DVIJE nakane. Unaprijed vam hvala, što će te kod upisivanja i ovoga puta  pokazati strpljivost, imajući razumijevanja i za nakane drugih.

„Pokušajmo pri upisu misnih nakana biti što jednostavniji, sa što manje nabrajanja imena. Dragi Bog će  poimence znati ako se nakana prikaže za sve pokojne iz obitelji. Kod nekih vjernika je do sada bila praksa da  su znali poimence nabrajati sva imena kojih su se god sjetili iz pojedine obitelji. Ponavljam, dovoljno je  spomenuti da slavimo misu za sve pokojne iz te određene obitelji. Imajte razumijevanja za ove sugestije…  Imajte vjeru da Bog zna sve vaše pokojnike i vaše nakane i da će ih uslišiti. Možda koji puta vaš termin za sv.  Misu bude popunjen, tada prihvatite da se sv. misa na vašu nakanu slavi koji drugi dan ili utorkom ili petkom.  Nedjeljom u 11.00 redovito se sv. Misa prikazuje i moli se za sve žive i mrtve župljane, tzv. ŽUPNA MISA i  tada nema pojedinačnih nakana. Misna naknada je u vrijednosti 50 kn. Ako netko ne može platiti tada je  gratis!!“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)