Pastoralne aktivnosti studeni

PASTORALNE AKTIVNOSTI 

o MOLITVA KRUNICE – svakog dana prije večernje Sv. Mise 

o ISPOVIJED – svakog dana prije Sv. Mise 

o MOLITVENA ZAJEDNICA MILOSRDNOM ISUSU – ponedjeljak u 19.00 h 

o MOLITVA PETRU BARBARIĆU – utorak u 19.00 sati 

o SUSRET MLADIH – utorak u 20.30 sati  

o EUHARISTIJSKO KLANJANJE – četvrtak u 19.00 sati 

o ZAJEDNICA CENAKOL – nedjelja u 15.00 sati 

o MOLITVENA ZAJEDNICA KRIST KRALJ – nedjelja u 20.00 sati

o MOLITVA BL. ALOJZIJU STEPINCU – 10. u mjesecu prije večernje mise

o ZBOR MLADIH – četvrtak 20.30 sati; nedjelja u 17.45 sati 

o MJEŠOVITI ZBOR – srijeda u 20 sati 

o MINISTRANTI – subota u 9 sati 

o DJEČJI ZBOR – subotom u 10 sati 

MISIJSKA NEDJELJA – prošle nedjelje prikupljeno 18.710,00 kn i 80 eura Ove pastoralne godine prikupljamo za sestru Mirjam – Služavke Kristove – koja je u poslanju  na Haitiju. Želja nam je da financiramo izgradnju jednog zdenaca koji bi mnogima život  značio! Cijena zdenca je 7-8 tisuca dolara! U nedjelju, 24. listopada, prikupljat će se darovi kod misa i nakon misa; te će sljedeći tjedan biti mogućnost ubaciti dar u škrabicu kod  krstionice!  

HODOČAŠĆE U KRAŠIĆ, srijeda 10. STUDENOGA 2021. Tradicionalno župno hodočašće u Katedralu koje bi bilo u srijedu 10. studenoga 2021. zamijenit će hodočašće u Krašić. Polazak je ispred crkve u 16.00 sati. Po dolasku je krunica,  klanjanje te Sv. Misa. Razgledavanje Spomendoma bl. Alojzija Stepinca, večera. Cijena 60 kn. Organizirat će se prijevoz autobusom. Prijave kod pokrajnog oltara ili u župnom uredu!  

Bl. Alojzije Stepinac suzaštitnik je naše župe i njegove moći ugrađene su u oltar. Svakog  desetog u mjesecu u našoj crkvi molitva je za proglašenje svetim našeg blaženog kardinala. 

Potpuni oprost za pokojnike čije su duše u čistilištu može postići onaj: 

a) tko pohodi groblje i u dane od 1. do 8. studenoga moli za pokojnike  

b) tko na svetkovinu Svih Svetih i na Spomen svih vjernih pokojnika ili „Dušni dan“ pohodi sv. Misu.  c) tko treba pristupiti sakramentu ispovijedi i svakako se pričestiti na sv. Misi  

d) izmoliti Oče naš, Zdravo Mariju i Slava Ocu i Vjerovanja na nakanu Svetog Oca na grobu pokojnika. 

– potpuni oprost za one koji pobožno posjete groblje i mole se za pokojne, čak i u mislima, običajno utvrđen za dane od  1. do 8. studenoga, za dobrobit vjernika, može biti prenesen na drugih osam dana u mjesecu studenom, koji mogu biti  neovisni jedni o drugima, a vjernici ih slobodno biraju; 

– potpuni oprost od 2. studenoga, utvrđen o Spomenu svih vjernih mrtvih, za sve koji pobožno posjete crkvu ili oratorij i  mole Oče naš i Vjerovanje, može se prenijeti ne samo na nedjelju koja slijedi ili prethodi svetkovini Svih Svetih, već i  na drugi dan mjeseca studenoga, po slobodnom izboru vjernika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)