Blagoslov poklonca u našoj župi u petak 1. listopada 2021.

Blagoslovljen poklonac u Brestju kraj Sesveta

1.10.2021.

U petak 1. listopada 2021. u župi Dobroga Pastira u Brestju kraj Sesveta blagoslovljen je poklonac, raspelo u središtu Staroga Brestja, smješteno na raskrižju Brestovečke i Ulice Krste Hegedušića, poznatije kao naselje Delec.

Krajputaš je, nakon misnoga slavlja u župnoj crkvi, blagoslovio prvi brestjanski župnik Branko Picek. Uz njega su bili današnji župnik Zlatko Pavetić, svećenici Karlo Šimek i fra Niko Stjepanović te kandidat za sveti red đakonata Mate Cikoja.

Svečanost je obogaćena pjevom župnoga zbora, župljanima u narodnim nošnjama, uz sudjelovanje vjernika koji su se okupili u uistinu lijepom broju. Blagoslovu je prethodila procesija po Brestju do krajputaša od župne crkve u kojoj je preč. Picek predvodio misu na kraju cjelodnevnoga euharistijskog klanjanja. Time je zaokružena ideja preč. Piceka koji je još prije dosta godina, gradeći sa župljanima Brestja župnu crkvu, zamislio taj poklonac baš na tome mjestu na Brestovečkoj ulici.

Arhitektonski je poklonac, kao i bestjansku župnu crkvu, izveo Aleksandar Bašić, dok je sam Kristov lik izveo akademski kipar Ante Jurkić, autor Stepinčeva lika s djecom koji je ispred župne crkve. Poklonac je postavljen na zemljištu grada Zagreba, uz potporu Mjesnoga odbora Staro Brestje i Vijeća gradske četvrti Sesvete.
T. B. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)