Poštovani  roditelji, HVALA   Vam na zauzetosti,  služenju i darivanju svojoj djeci.

            Bdijete nad njihovim tjelesnim i duhovnim rastom želeći da napreduju u znanju i dobroti, da izrastu u ozbiljne i  čestite  osobe  na  ponos i  radost  Vama  i  Bogu.  

 U tom nastojanju -  kao Župa – želimo Vam biti na pomoći.

          Djeca će uz školski vjeronauk imati pripravu i u crkvi -  jednom tjedno.  Svaki razred (grupa) imati će voditelja-vjeroučitelja.  Znanje je važno za  obrazloženje onoga što vjerujemo.  Ono se može steći, zaboraviti i ponovno usvojiti.  No, važnije od znanja  je izgrađivanje osobnog prijateljstva i zajedništva s Bogom i bližnjima u sakramentu Euharistije. 

          Na Sv. Misi  Bogu smo najbliže.  Tu mu -  zajedno s drugima – zahvaljujemo, slavimo Ga i veličamo: molitvom, pjesmom, suzom i osmjehom…   Tu Mu preporučamo najmilije, tu Mu povjeravamo svoje teškoće i radosti, uspjehe, slabosti, padove… Tu se hranimo Njegovim Tijelom i Krvlju, da budemo jači u dobru, bolji i plemenitiji prema bližnjima. 

            Zato je važno biti dionik toga zajedništva, krijepiti se na tom IZVORU  milosti i ljubavi. Zato je važno da  - kao  OBITELJ -  budemo dionici „Gozbe  ljubavi“ koju nam priprema i na koju nas poziva sam Gospodin.

          Još je važno da se svakog dana – kao obitelj okupite i zajedno MOLITE – Isusu zahvalite i jedan drugoga Njemu preporučite. 

On će vas povezati i svojom ljubavlju zakriliti.

Tako će – vjerujte - biti više radosti i mira u srcima, blagoslova i razumijevanja u obitelji, uspjeha u svim Vašim  nastojanjima. 

        Mladi u dozrijevanju trebaju i traže više primjera nego dociranja, više razumijevanja i praštanja nego zahtijevanja i osuđivanja i svoj pogled najprije usmjeruju u Vas dragi roditelji – preslikavaju ono što  kod Vas  vide.   Budimo primjerni, odgovorni i od pomoći u njihovu rastu i dozrijevanju.

 

Podsjećamo roditelje krizmanika da na početku našeg zajedničkog hoda prema sakramentu Potvrde osobno sa  svojim djetetom dođete na dogovor oko priprave za  Krizmu.

        Upisi  traju  do  1. listopada 2017. – prije ili poslije sv. Mise koja je svakog dana u 18,30 sati.

Radujući se susretu lijepo Vas  pozdravljamo i molimo Božji blagoslov.

 

                                                                           Vjeroučitelji i  župnik  Ivan

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd