PROSLAVLJENA NEDJELJA DOBROG PASTIRA, 7. svibnja 2017.

 

  U nedjelju Dobroga Pastira 7. svibnja u znaku četrdesete obljetnice osnutka župe proslavljen je župni blagdan. Svečano euharistijsko slavlje, kojem je prethodila procesija ulicama Brestja s kipom Dobroga Pastira uz pratnju Puhačkog orkestra iz Kašine, KUU Staro Brestje, vatrogasce i lovce predvodio je nekadašnji pastoralni pomoćnik u Brestju mr. Robert Šreter, župnik župe sv. Mirka u Šestinama, uz koncelebraciju župnika Ivana Filipčića te bivšega dugogodišnjega župnika Branka Piceka, prebendara Prvostolne crkve zagrebačke.

U propovijedi je mr. Šreter podsjetio vjernike da su se okupili da slave ne političkoga vođu, nego Isusa Dobroga Pastira, koji „svaku od svojih ovaca zove imenom i one slušaju njegov glas“. Bog ne gleda čovjeka po poziciji i funkciji, njemu je  važan svaki čovjek kao čovjek te svoj milostivi pogled ne skida ni s „jedne svoje ovce“, u smislu da je potrebna Božje brige i vodstva. Govoreći da su današnji ljudi tjeskobni i zbunjeni te ne znaju kome vjerovati, potaknuo je na još čvršću vjeru Dobrom Pastiru, a u svakodnevnom životu čovjeku ništa drugo ne bi trebalo biti svjetlo osim Krista Gospodina i njegova evanđelja... Za proslavu smo se pripremali velikom devetnicom u kojoj su tijekom devet petaka euharistijska slavlja predvodili salezijanci: Mladen Delić, Pejo Orkić, Anto Stojić te Jozo Kajić.

   Kroz „Tjedan Dobroga Pastira“ u ponedjeljak 1. svibnja misnim slavljem, koje je predvodio nekadašnji duhovni pomoćnik u župi Brestje Ivica Zlodi, župnik župe Svete Obitelji, proslavljena je obljetnica posvete crkve. U utorak je koncert održao mješoviti zbor „Collegium pro musica sacra“, a u srijedu je  pjevane litanije u čast Majci Božjoj izveo Muški vokalni ansambl „Dobri Pastir“. U neposrednoj trodnevnoj duhovnoj pripravi euharistijsko slavlje u četvrtak 4. i petak 5. svibnja predvodio je župnik župe sv. Petra i Pavla u Kašini Dražen Radigović. U subotu 6. svibnja mladi iz župe predvodili su cjelodnevno klanjanje, a večernju euharistiju predvodio je duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu Andrija Miličević, nakon koje su o svom odazivu na Božji poziv posvjedočili bogoslovi Mate Cikoja i Leopold Ćurčić. Proslavu je obogatila i izložba odabranih fotografija Miljenka Hegedića te iz župnoga arhiva „Četrdeset godina župe Dobroga Pastira u Brestju“, koju je priredio župljanin Vinko Pašalić.

Poslije misnog slavlja uslijedilo je pučko veselje ispred crkve uz iće, piće i kolače koje su vrijedne župljanke donijele dan prije. (M. C.)

  HVALA SVIMA KOJI SU MOLITVOM, RADOM ILI DAROM POMOGLI U PROSLAVI.  DOBRI PASTIR  VAS BLAGOSLOVIO!

DMC Firewall is a Joomla Security extension!