Proslavljen Svjetski dan braka u Brestju

  Međunarodni dan braka i spomendan bl. Alojzija Stepinca svečano je proslavljen u nedjelju 10. veljače u župi Dobroga Pastira u Brestju euharistijskim slavljem koje je predvodio svećenik Dubrovačke biskupije Ilija Janjić uz koncelebraciju župnika Zlatka Pavetića. Sedamnaest je bračnih parova koji ove godine slave 10. ili više godina braka pred vjerničkom zajednicom obnovilo bračne zavjete.

   U propovijedi je don Janjić podsjetio na spomendan bl. Alojzija Stepinca i Svjetski dan braka, istaknuvši da je lijepa tradicija da nositelji života slave obljetnicu zajedničkoga života. Podsjećajući da je brak zajednica muškarca i žene - najsvetija zajednica na zemlji, izvor  života, napomenuo je da se dar života treba poštivati te da nije lako biti u braku, ali, sve se može ako čovjek računa s Bogom. Pritom je naveo primjer bl. kardinala Stepinca, koji je računao na Boga te njegovo biskupsko geslo „U tebe se, Gospodine, uzdam“, koje može svima biti vodilja, jer kad je čovjek povezan s Bogom kroz molitvu, poštivanje Božjih zapovijedi..., ima svoj mir i jasan mu je cilj. U teškom vremenu prvak Crkve u Hrvatskoj nije se bojao naučavati Božjim zakonima, da je nedjelja Dan Gospodnji posvećen Bogu i obitelji. Poticao je obitelji da budu plodne, a da djeca, kojoj je potreban dobar kućni odgoj, molitva, sakramenti..., ne budu teret nego blagoslov. U nastavku je predvoditelj misnoga slavlja napomenuo da je danas, kad je sve dopušteno, hrabrost sačuvati brak. Poručio je da je potrebno imati hrabrosti, vjere i ljubavi da bi se ušlo u brak, kao i potporu obitelji te biti odlučan i vjeran, te poželio slavljenicima da im Gospodin udijeli snage, hrabrosti i ljubavi da ostanu vjerni jedno drugom, Crkvi i svojoj obitelji.

  Nakon homilije slijedila je obnova bračnih zavjeta, a slavljenici su za uspomenu dobili prigodne darove te svijeću s upisanim brojem godina provedenih u braku

    Pri završetku euharistije župnik Pavetić čestitao je bračnim parovima, istaknuvši da je brak temeljna institucija, obitelj Crkva u malom, te ih pozvao da budu primjer svima koji se pripremaju i stupaju u brak. Zahvalio je svima koji su pridonijeli proslavi te pozvao na druženje uz domjenak u župnoj dvorani.                                           (napisala Mara Cvitanović)

  

Zlatni jubilej braka proslavili su supružnici:

Mara i Ilija Antunović 

Ružica i Branko Škrapec 

40. obljetnicu braka proslavili su supružnici:

Štefica i Zlatko Topolovec 

Nada i Ivan Knežević 

Jelica i Petar Marić 

 

30. obljetnicu braka proslavili su supružnici:

 Suzana i Darko Kosovec 

 Božica i Željko Tupek 

 Srebrni bračni jubilej proslavili su supružnici:

Maja i Krešimir Bešen 

Tanja i Mladen Brzaj 

Ivana i Kažimir Hrga 

Katarina i Darko Ingula

20. obljetnicu braka proslavili su supružnici :

Ksenija i Mladen Šturlić-Tupek 

15. obljetnicu braka proslavili su supružnici :

Mirjana i Perica Jerković 

Petra i Ivan Križić 

Gordana i Ivan Martić 

10. obljetnicu braka proslavili su supružnici :

Ivana i Hrvoje Knežević 

Petra i Josip Telinec 

 

Our website is protected by DMC Firewall!