U nedjelju, 2. rujna 2018. u župnoj crkvi Dobrog Pastira u Brestju na misi u 11 sati u službu župnika uveden je vlč. Zlatko Pavetić, dosadašnji župnik u župi Svetog Križa u mjestu Sv. Križ Začretje.

 

Svečano misno slavlje predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački u koncelebraciji  don Josipa Dučkića, umirovljenog svećenika Zadarske nadbiskupije te novog župnika, vlč. Pavetića.

Na početku misnog slavlja don Josip Dučkić okupljenim vjernicima pročitao je dekret zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića kojim imenuje vlč. Zlatka župnikom u župi Dobrog Pastira-Brestje.

U svojoj homiliji mons. Gorski protumačio je nedjeljno evanđelje, a posebno je potaknuo vjernike da novog župnika prihvate kao pastira koji će ih kao zajednicu voditi ka pravom cilju-Kristu.

Nakon homilije novoimenovani župnik položio je Ispovijest vjere i Prisegu o vjernom vršenju službe i savjesnom upravljanju crkvenom imovinom.

Po završetku misnog slavlja novi župnik uputio je zahvalu mons. Miji na riječima poticaja i ohrabrenja u vršenju nove službe te vjernike potaknuo da ga prate svojim molitvama na putu vršenja povjerene mu službe.

U ime župljana novom župniku obratio se i g. Ivan Čutura s riječima dobrodošlice te poticajima na zajednički rad i trud oko nastojanja da župna zajednica bude uvijek usmjerena na pravi put vođena poticajima Duha Svetoga. Zahvalio se i dosadašnjim župnicima vlč. Branku Piceku i vlč. Ivanu Filipčiću za istinsko življenje svog svećeničkog poziva.

Po završetku mise mnoštvo vjernika čestitalo je novoimenovanom župniku podržavši ga riječima poticaja i ohrabrenja.

                                                                                                                                                          Kristijan Kolonić

Our website is protected by DMC Firewall!