PROSLAVLJENA NEDJELJA BRAKA -11. VELJAČE 2018.

 "Blagoslovljen si, Gospodine, jer sam po Tvom daru Vesnu uzeo za svoju suprugu. Blagoslovljen si, Gospodine, jer sam po Tvom daru Konrada uzela za svoga supruga."

            Tim riječima smo 11. veljače 2018. pod misom u 11 sati pred Bogom i župnom zajednicom moj suprug i ja, kao i još 14 parova, obnovili bračne zavjete, sjećajući se svaki svog dana vjenčanja kada smo si sa rukama na križu obećali vjerost u dobru i zlu, zdravlju i bolesti... dok nas smrt ne rastavi! Župnik Ivan nas je blagoslovio i čestitao nam na dosadašnjim godinama zajedničkog života, a bilo nas je sa 10, 15, 20,...pa sve do 50. Poželio nam je još puno zajedničkih godina i da ne dozvolimo da nam prođe dan, a da se barem ne zagrlimo!

            Posebna svečanost je bila za obitelj Čutura jer su Dinka i Frano proslavili zlatni pir (50 god), a Draženka i Ivan srebrni (25 god). I bračni par Tada i Josip Topić su naši zlatoslavljenici (50 god). Uz prigodne darove koje smo dobili od župnika nakon Sv.Mise smo nastavili druženje u župnoj dvorani sa svojim obiteljima.

 

            Na pitanje gđi Topić: "Koji je recept uspješnog braka?", ona je samo kratko odgovorila: "Strpljenje!" Uz zahvalu župniku Ivanu i svima koji su organizirali ovu svečanost svim slavljenicima iskrene čestitke i puno strpljenja pa da nas što više dočeka barem zajedničke godine naših zlatoslavljenika!                                                                                                      Vesna i Konrad Škegro (25 god)