„Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas okrijepiti“-govori nam Gospodin.

 

Naš gospodin Isus Krist je ustanovio euharistijsku žrtvu svoga tijela i krvi,kao zalog svoga budućeg dolaska. Ostavio nam je samoga sebe u svetohraništu da možemo dolaziti na susrete sa njim, da mu se možemo klanjati. U klanjanju vjera podrazumijeva dijaloški odnos,razgovor između Boga i čovjeka.

U klanjanju  spoznajemo svoj poziv i poslanje da poput Isusa  u svome okruženju ljubimo ljude i da im služimo.

Tako i mi, župljani župe Dobroga Pastira imamo mogućnost našega osobnog razgovora sa svojim Bogom svakoga  četvrtka od 19.h,poslije sv. Mise.

Polusatna adoracija (klanjanje)pred Isusom  započinjemo prigodnom pjesmom, potom slijede meditativni tekstovi, molitve vjernika , ili prigodna litanija.

Klanjanje predvodi svećenik sa aktivnim župljanima koji pripremaju tekstove i sudjeluju u čitanju. Svaki prvi četvrtak u mjesecu je klanjanje pred presvetim u TIŠINI, tad se daje mogućnost župljanima da se sabranije mogu obratiti svome Isusu i iznijeti mu svoje prošnje ,brige ali i radosti kao i zahvalu.

Cilj  ovoga čina je da sa klanjanja odemo promijenjeni , novi ljudi,ojačani u svojoj samosvijesti, ohrabreni i potaknuti na rad za Isusovu stvar, za projekt života prema njegovoj zamisli u Kraljevstvu Božjem.

 

To bi trebao biti poziv svim vjernicima župe Dobroga Pastira za aktivnije sudjelovanje kod klanjanja: molitva , pjesma i zajednički osjećaj pripadnosti Gospodinu našem Isusu Kristu-----NEPROCJENJIV DAR!!!!!

Our website is protected by DMC Firewall!