Susreti se održavaju nedjeljom u 19.30 sati.

Ispričat ću Vam jednu priču.

            Jedna predivna župa dobila je novog župnika koji je već u prvim danima svoje službe u novoj zajednici učinio mnogo. Međutim, taj novi župnik, noseći iskustvo iz prijašnje župe, uočio  je kako u sadašnjoj župi nedostaje jedna zajednica koja bi okupljala vjernike na jednu drugačiju molitvu.

            Tako je na jednoj duhovnoj obnovi došao u kontakt s duhovnikom molitvenih zajednica Obnove u Duhu Svetom te su se na toj duhovnoj obnovi njih dvojica povezali i došli do zaključka kako bi i u novoj župi trebalo pokrenuti neku takvu zajednicu, pa ako je Božje živjet će, ako ne, neće.

            Kako to obično bude, na jednom uvodnom pozivu poslije večernje Sv. mise duhovnik je održao uvodno predavanje i pozvao sve zainteresirane na molitvu, slavljenje Božjeg imena i zajedništvo. Prvotni članovi, dakako župljani, počeli su se intenzivno okupljat u imenu spasitelja Isusa Krista, slaveći i hvaleći Njegovo ime, razmišljajući o Sv. pismu, događajima iz života svetaca, razmišljajući o ulozi Duha Svetoga u katoličkoj crkvi i Božjem planu za svakog pojedinca.

            Tako je zajednica zaživjela i obogatila župu jednim novim oblikom duhovnosti, a na služenje Crkvi i bližnjima u potrebi.

            Danas,  ta zajednica nosi ime Krist Kralj.

 

Andrijana Brzović

Our website is protected by DMC Firewall!