PREDSTAVLJAMO ZAJEDNICE U ŽUPI

ZAJEDNICA KRIST KRALJ – BRESTJE 

Zajednica "Krist Kralj" iz Brestja jedna je od 17 zajednica pokreta Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije. Osnovana je 2010. godine, ima oko 30 punopravnih i stalnih članova koji su primili Izljev, odnosno krštenje u Duhu Svetom. Duhovnik zajednice je p. Marko Šop, dehonijanac.

Temeljni naglasak na djelatnosti zajednice je oslobađanje milosti Duha Svetoga u nama, otvaranje svakog pojedinca djelovanju Duha Svetoga i odgovaranju na Njegove poticaje oblačeći se u silu odozgor, te življenje punine sakramenata.

Zajednica ima svoj redoviti susret svake nedjelje u 20.00 sati u prostorijama župne dvorane župe Dobroga Pastira u Brestju. Susret započinje deseticom za svećenike i svećenička zvanja, nakon čega se izmoli molitva Kristu Kralju. Tada u sabranosti i otvorenosti se ulazi u slavljenje Boga i to svaki put na drugačiji način - molitvom, prošnjom, zahvalom i pjesmom. Ponekad to slavljenje ima svoj značaj u predanju srca, predanju života, molitvi za milost oproštenja, molitvi za iscjeljenje, osluškivanju Božje riječi, kao i u drugim stvarima korisnim za proslavu Božjeg imena, a sve ovisno o poticajima Duha Svetoga.

Nakon slavljenja slijedi kratka pouka, a susret završava molitvom Oče naš i pjesmom.

CILJEVI OBNOVE U DUHU SVETOM:

· jačanje zrelog i trajnog osobnog obraćenja Isusu Kristu;

· jačanje odlučne osobne otvorenosti prema osobi, prisutnosti

   i sili Duha Svetoga;

· poticati prihvaćanje i korištenje duhovnih darova – karizmi

   - ne samo u karizmatskom pokretu, već i u široj Crkvi;

· jačati trajan rast u svetosti kroz ispravno uključenje navedenih

   karizmatskih naglasaka u puninu života Crkve;

· jačati djelo evangelizacije osluškujući poticaje Duha Svetoga

                                              

DMC Firewall is a Joomla Security extension!