CARITAS organizira akciju prikupljanja namirnica i kućnih potrepština za potrebite iz naše župe. Pored oltara svetog Antuna postavljena je košara u koju možete donijeti nepokvarljive živežne namirnice i kućne potrepštine. Možete pomoći i kupnjom ukrasa na izlazu iz crkve. Akcija traje do Božića

ADVENTSKE CARITASOVE RADIONICE održavaju se petkom od 17 sati u župnoj dvorani. Pozvani su odrasli koji žele naučiti izrađivati adventske i božićne ukrase. Sve što se napravi bit će ponuđeno na prodaju. 

 

 

 

 Slikovni rezultat za da život imaju

 

 

 

Zagreb, rujan 2017.

U Hrvatskoj se u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi nalazi gotovo 800 djece i mladih. Svi oni nakon navršene 18. godine života, odnosno po završetku školovanja, moraju napustiti dom i započeti samostalan život. Prosječno, svake godine iz domova iziđe oko 60 mladih. Kako bi tim mladim ljudima pomogao, Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo je spomenutu inicijativu izgradnje objekta za njihov privremeni (dvogodišnji) smještaj kao i za smještaj siromašnih studenata koji ne ostvare pravo na studentski dom.
            Objekt, čija je izgradnja na adresi Selska cesta 165 u Zagrebu u tijeku, svoje prve stanare trebao bi primiti krajem 2018. godine, a smještaj će u njemu istovremeno moći pronaći tridesetak korisnika.
Do sada je osigurano 6 milijuna kuna, a potrebno je još 2,7 milijuna kuna.

Pozivamo javnost i građane da se uključe u pozive putem humanitarnog telefona.  060-9001 cijena po pozivu je 6,25 kn


Pomoći se može i uplatom putem interneta (www.czn.hr/donacije-online)

 

ili na račun: IBAN HR1423400091110343166, 

poziv na broj: 07015,

opis plaćanja: Prilog za izgradnju objekta za mlade;

 

            Na svakom prilogu  Vam iskreno zahvaljujemo!

 

Više informacija na  www.czn.hr

NEDJELJA CARITASA – 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA Već i skroman dar, udružen s darovima drugih, donijet će mnogo radosti, konkretne pomoći, utjehe i nade našim najsiromašnijim sugrađanima. Svakomu pak od vas uzvratit će Gospodin, vjerujem, višestruko više! Dopustite mu da vas iznenadi! 

Na izlazu iz crkve možete kupiti kalendare za 2017. godinu.  pšenicu i božićne ukrase.

Ovo su radovi vrijednih ruku volontera Caritasa koje možete nabaviti na izlazu iz crkve, sva prikupljena sredstva idu u svrhu pomoći najpotrebitijim domaćinstvima naše župe. Također se možete uključiti u izradu vjenčića i drugih ukrasa, te na taj način pridonijeti.

 

 

CARITAS organizira akciju prikupljanja namirnica i kućnih potrepština za potrebite iz naše župe. Pored oltara svetog Antuna postavljena je košara u koju možete donijeti nepokvarljive živežne namirnice i kućne potrepštine. Možete pomoći i kupnjom ukrasa na izlazu iz crkve. Akcija traje do Božića.

Prikupljenim prilozima pomažemo potrebite. Darujmo srcem!

 

Adventske Caritasove radionice održavaju se subotom od 16 sati župnoj dvorani. Pozvani su svi koji žele naučiti izrađivati adventske i božićne ukrase. Sve što se napravi bit će ponuđeno na prodaju od nedjelje 20. studenoga, a od prikupljenog će se novca pomagati potrebiti u  župi.

U akciji Župnog caritasa a u prigodi Dana bolesnika u nedjelju, 5. veljače 2017. godine naši župljani su mogli prekontrolirati razinu  šećera  u krvi i krvni tlak. Liječnici i med. sestre, naši župljani, rado su se odazvali ovoj višegodišnjoj inicijativi. Sudjelovali su: dr. med. Suzana Kosovec i dr. med. Pava Galiot, spec. obiteljske medicine, dr. med. Marijana Ivančić, spec. dermatovenerolog i dr. med. Željko Vokić, spec. za dječje bolesti, i medicinske sestre Anđelka Šikić, Ivka Čutura i Zvjezdana Lapec. Odazvalo se  dvjestotinjak župljana.  Bila je to prigoda  da se uz kavu, čaj i  tenku gibanicu gđe. Pucko razmjene i međusobna iskustva, savjeti, novi recepti za pripravu raznih zdravih napitaka i dr.

Od srca zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji. 

 

U nedjelju, 5. veljače 2017.  poslije Misa prije podne  u prigodi dana bolesnika Caritas sa našim liječnicima organizira mjerenje  šećera u krvi i krvnog  tlaka. 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd