Župa Dobroga Pastira

Ciklama 2a, 10360 Sesvete

Tel.: 2008 151

www.dobripastir.hr

E-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA:

- župni i drugi crkveni uredi te crkveni arhivi ostaju zatvoreni do daljnjega.

Vjernici se mogu obratiti navedenim ustanovama isključivo telefonom ili elektroničkom poštom.

 

 

SVETA MISA 

- svakodnevno u župnoj crkvi u prigodno vrijeme na nakane koje ste upisali 

 

Svakodnevni prijenos svete mise na Hrvatskoj radioteleviziji iz župe Tijela Kristova u Sopotu u Zagrebu

U organizaciji Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatske radiotelevizije, Hrvatska radiotelevizija (HRT) svakodnevno će prenositi svetu misu iz crkve Tijela Kristova u Sopotu u Zagrebu.

* Nedjeljne svete mise prenosit će se u redovnom terminu u 10.00 sati (HTV1 i HRA1), a dnevne svete mise od ponedjeljka 23. ožujka navečer u 18.00 sati na Trećem programu HTV-a (HRT-HTV3) i Trećem programu Hrvatskog radija (HRT-HRA3). Prijenose će se moći pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Za vrijeme svakodnevne svete mise svećenik će uputiti kratku homiliju kako bi u srcima vjernika što snažnije odjeknula Božja Riječ ohrabrenja i utjehe u ovom teškom vremenu kušnje.

Ujedinjeni s euharistijskom žrtvom na svetom oltaru preko televizijskog prijenosa molit ćemo za što skorije okončanje pandemije bolesti koronavirusa.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svom pismu vjernicima potaknuo je cjelokupnu nadbiskupijsku zajednicu na žarku i intenzivniju molitvu u ovom posebnom vremenu pandemije. Molitvu za ljude zahvaćene bolešću, za liječnike i zdravstvene djelatnike, za obitelji, za članove koji su odvojeni i udaljeni, kao i za one koji su – u posebnim okolnostima – na drukčiji način zajedno: da ponovno otkriju vrijednost najbližih; nove oblike očitovanja ljubavi i poštovanja, strpljenja i rasta u dobru.

                                                                                                                                                       Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

 

Televizijski prijenos:

 • * Od četvrtka 19. ožujka na Hrvatskome katoličkom sveučilištu svaki će se dan u 12 sati slaviti sveta misa u Sveučilišnoj kapelici s izravnim prijenosom (eng. live streaming) na YouTube kanalu Sveučilišta.

 • Laudato Tv svakoga dana prenosi slavljenje svete mise u 7 sati te večernje u 18:30 iz svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu, osim srijede kada je prijenos iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Svete mise nedjeljom su u 10:30. Raspored ostalog molitvenog programa koji uključuje klanjanje, molitvu krunice i križnog puta te druge pobožnosti možete pogledati OVDJE.

   

 

Videoprijenosi na internetu:

 

  • Vatikan – svako jutro u 7 sati papa Franjo slavi svetu misu u Domu sv. Marte. Videoprijenos mise, ali i općih audijencija te molitve Angelusa možete gledati OVDJE.

  • Marija Bistrica – u Svetištu Majke Božje Bistričke mise se od ponedjeljka do petka održavaju u 7:30, a subotom i nedjeljom u 11. Utorkom i petkom u 18 sati moli se pobožnost križnog puta, dok je isti termin ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom rezerviran za molitvu krunice. Sve svete mise i pobožnosti mogu se pratiti putem video prijenosa na Facebook stranici Svetišta.

  • Zagreb

   • Hrvatsko katoličko sveučilište svakog će dana u 12 sati, počevši od danas, prenositi svete mise uživo na svom YouTube kanalu koji možete pratiti OVDJE.

   • Župa Marije Pomoćnice na Knežiji prenosit će svakodnevnu misu u 18:30. Prijenos možete pratiti na You Tube kanalu Nove Eve.

   • Župa Uzvišenja Svetog Križa Zagreb – Siget i Trnsko prenosit će svakodnevne mise u 18:30, a nedjeljom u jutarnjem i večernjem terminu (informacije o nedjeljnim misnim slavljima bit će naknadno objavljene). Prijenos možete pratiti OVDJE.

  • Međugorje – prijenos uživo večernjeg programa (od 17 sati) koji uključuje svetu misu te različite pobožnosti možete pratiti OVDJE i OVDJE.

  • Split

   • Svakoga dana (osim nedjeljom) Župa Pomoćnice kršćana na Kmanu prenosit će duhovni program iz oratorijske kapelice koji uključuje krunicu Božjeg milosrđa u 15 sati, Gospinu krunicu u 16:30 iza koje slijedi sveta misa u 17 sati te euharistijsko klanjanje u 21 sat. Srijedom i petkom prenosit će se molitva križnog puta u 19 sati. Nedjeljne svete mise bit će emitirane uživo od 10:30. Program možete pratiti OVDJE.

   • Na Facebook stranici VIS Konkatedrala prenosit će se svakog dana u 17 sati sveta misa iz Konkatedrale sv. Petra.

  • Vukovar – iz župe sv. Filipa i Jakova javljaju kako će se u petak, 20. ožujka, uživo u 18 sati, na svojoj Facebook stranici, prenositi pobožnost križnog puta nakon čega će uslijediti sveta misa. U nedjelju, 22. ožujka prenosit će se euharistijsko slavlje u 11 sati.

  • Požega – svakodnevna sveta misa iz Požeške katedrale emitira se u 18:30 na njihovom You Tube kanalu.

  • Krk – Svakodnevno je iz Krčke katedrale osiguran video prijenos svete mise u 8 i 18 sati. Nedjeljna misna slavlja prenosit će se u 10 sati. Prema želji krčkoga biskupa Ivice Petanjka da se svakoga dana cijela Krčka biskupija ujedini u molitvi zbog pandemije, od ponedjeljka do subote biskup će predvoditi večernju molitvu. Video prijenos započinje u 20 sati. Mise i molitvu možete pratiti OVDJE.

  • Dubrovnik – Dubrovačka biskupija osigurala je videoprijenos svete mise uživo nedjeljom u 10 sati. Od ponedjeljka do subote u 20 sati prenosi se molitva ispred oltara Gospe od Porata u katedrali Gospe Velike. Petkom će se uživo prenositi Križni put iz Katedrale u 20 sati. Prijenose možete pratiti OVDJE i OVDJE.

  • Sisačka biskupija – Sisačka biskupija organizira izravan prijenos nedjeljnih misa putem svojih mrežni stranica te Facebook i YouTube kanala biskupije. U nedjelju, 22. ožujka prijenos će se održati u 8 sati iz kapele bl. Alojzija Stepinca u Velikom Kaptolu, a u nedjelju, 29. ožujka, u 9 sati iz kapele sv. Katarine u Strušcu.

  • Berlin – Hrvatska katolička misija u Berlinu svakog dana će emitirati od 18 sati molitvu krunice (petkom križni put) te potom od 18:30 euharistijsko slavlje. Nedjeljom je prijenos pak organiziran s euharistijskog slavlja koje se održava u 11.30. Prijenos možete pratiti OVDJE.

  • Beogradska nadbiskupija – iz nadbiskupije su pozvali sve vjernike da svakog dana u 18 sati prate svetu misu putem videolinka na internetskoj stranici nadbiskupije te na njihovoj Facebook stranici.

  • Subotička biskupija – sveta misa prenosit će se uživo iz Franjevačke crkve u Novom Sadu: radnim danom u 18 satisubotom u 17:30 na mađarskom, u 18:30 na hrvatskom; nedjeljom od 8:30 na hrvatskom te od 10:15 na mađarskom. Prijenos možete pratiti OVDJE.

  • Prijenose uživo tradicionalne latinske mise iz različitih crkvi i u različito vrijeme moguće je pak pronaći OVDJE.

Radijski prijenos:

  • Hrvatski katolički radio svakodnevno će prenositi svetu misu u 7 sati iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u Zagrebu. Utorkom i petkom u 18 sati HKR prenosi molitvu križnog puta iz Svetišta Majke Božje Bistričke.

  • Radio Marija također svakodnevno nudi prijenos svetih misa, ali i različitih pobožnosti kao što su Gospina krunica, krunica Božjeg milosrđa, časoslov i križni put. Detaljniji raspored prijenosa svetih misa možete pogledati OVDJE.

  • Radio Marija Bistrica svakodnevno prenosi sve svete mise i pobožnosti iz Svetišta Majke Božje Bistričke. U Svetištu se od ponedjeljka do petka mise održavaju u 7:30, a subotom i nedjeljom u 11. Utorkom i petkom u 18 sati moli se pobožnost križnog puta, dok je isti termin ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom rezerviran za molitvu krunice

Our website is protected by DMC Firewall!