Hvaljen Bog dragi Kristovi vjernici!

 

            Došašće je iznimno snažno vrijeme znakova, koji su redovito pomiješani a vide se u crkvenom i širem društvenom prostoru. Kao što nam se posebno u ovo vrijeme nameću znakovi bolesti i umiranja, u vjeri smo svjesni da oni nisu nosive sastavnice našega postojanja. Mi živimo od znakova života. Došašće nas poziva na budnost i pozornost prema pokazateljima života. Čvrsto smo uvjereni da je ovo vrijeme poteškoća ujedno i vrijeme milosti u kojemu Božji Duh djeluje, povjeravajući svoju snagu onima koji u srcu nose pouzdanje u Gospodina!

 

            Svjesni okolnosti, iznimno ove godine zbog pandemije Covida-19 nećemo imati uobičajeni pohod svećenika vašim domovima i obiteljima. Pozivam vas da po rasporedu koji je napravljen dođete u Božićno vrijeme na molitvu u crkvi i tamo primite obiteljski blagoslov. Ukoliko nemate blagoslovljenu vodu, možete ju uzeti u crkvi nakon svetkovine Bogojavljenja i njome poškropiti svoj dom uz prigodnu molitvu. Premda bismo vas rado blagoslovili u vašim domovima, postoji vjerojatnost da ulazeći u kuće i stanove postanemo prenositelji i širitelji virusa. Ostanimo svi zajedno odgovorni te neka ovo vrijeme učvrsti našu vjeru, nadu i ljubav prema Bogu i bližnjima.

 

            Završetak građanske godine prilika je da vam se u svoje ime te u ime svih suradnika zahvalim na svakom daru uma i srca kojeg ste udijelili u našu župnu zajednicu. Vjerujem da ste primijetili da su crkva i okoliš ove godine detaljno uređeni, a toga ne bi bilo bez vaše pomoći. Ove godine radosno ćemo obilježiti 40. godišnjicu slavlja prve svete mise koja se slavila 25.12.1980. u našoj župi, koja tada nije imala crkvu, a zajednica je tek nastajala. Proslava će se obilježiti na Božić kada će nam predslaviti Sv. Misu u 11.00 preuzvišeni Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

 

            Hvala svima koji su ove godine odvojili i darovali obiteljski dar, od 2193 obitelji darovalo je 586 obitelji. Stoga vas potičem da prema svojim mogućnostima darujete za potrebe župe!

 

Tijekom pandemije i potresa osjetili smo malenost i krhkost vlastitog života. Ne zaboravimo da nam Bog dolazi kao Maleno Djetešce koje je doživjelo teške trenutke odbacivanja i progona. Iskoristimo zatamljenost izvanjskih blještavila kako bi se u nama i među nama dogodilo jedino pravo Božićno Svjetlo – Kristovo rođenje.

 

             Radost i mir novorođenog Spasitelja neka je sa svima vama! Neka Vam bude čestit Božić te sretna i blagoslovljena nova 2021. godina!

 župni suradnici, bogoslovi,

                                                                                                                                                                                                        dr. Bruno i župnik Zlatko

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!