U nedjelju 11. listopada 2020. nakon misa u 9 i u 11 sati inicijativu „40 DANA ZA ŽIVOT“  predstavit će g. Ante Čaljkušić - voditelj inicijative i gđa Petra Milković - direktorica udruge HRVATSKA ZA ŽIVOT.

 

BDJENJE CRKVA JORDANOVAC

Misao vodilja: „Izbavi one koje vode u smrt; i spasavaj one koji posrćući idu na stratište. Ako kažeš, ‘Nismo za to znali’, ne razumije li onaj koji ispituje srca? I ne znade li onaj koji ti čuva dušu?“ (Izr) 

   Kroz vrijeme korizme i vrijeme jeseni, poseban naglasak stavljamo na 40 dana neprekinutog miroljubivog bdjenja pred bolnicom (Merkur) ili klinikom u kojoj se rade abortusi. (ove godine u crkvi na Jordanovcu). U skladu s načelima Nove evangelizacije i Kristovog poziva da idemo ususret svakome čovjeku u potrebi, dolazimo na mjesto gdje se događa zlo, nepravda prema čovjeku, na mjesto gdje je zavladala tama. Donosimo Kristovo svjetlo i nadu. Želimo biti posljednji znak nade majkama i očevima koji dolaze pobaciti svoje dijete. Kristolikog držanja, nudimo duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć. Također, pružamo i edukaciju i edukacijske materijale.

   Naša prisutnost također je poruka medicinskome osoblju koje vrši abortuse te onim roditeljima koji su ih učinili. Naša pristunost je znak i jamac milosrdne Božje ljubavi koja će oprostiti svakome tko se iskreno i ponizno pokaje.

Bdjenje pred bolnicom ili klinikom je snažna poruka i lokalnoj zajednici o tragičnoj stvarnosti abortusa. Snažnija nego što je protestiranje pred saborom ili vladom.

POZIVAMO VAS DA SE UKLJUČITE SVAKOG DANA 

crkva Jordanovac  od 7 – 19 h 

Vinogradska bolnica  0 – 24 h

 PONEDJELJKOM crkva Jordanovac od 7 – 19 koordinacija gđa. Anđa 091/9840-855