U subotu, 21. ožujka 2020. s početkom u u 20 sati u crkvi Dobog Pastira bit će upriličena "Snovopriča o životu Petra Barbarića", autora Rusmira Agačevića u izvedbi: Hrvatskog kazališta Travnik, Pozorišta Travnik i Dramske sekcije KŠC Travnik! 

Slikovni rezultat za snovopriča o životu petra barbarića

Predstava "Snovopriča o životu Petra Barbarića" životna je priča o slugi Božjem, koji je umro u 23. godini na glasu svetosti. Petar Barbarić, čije ime danas nosi Katolički školski centar u Travniku, rođen je u Klobuku kod Ljubuškog u obitelji s devetero djece, pučku školu je završio u Vitini te nastavio školovanje u sjemeništu u Travniku, gdje je i umro. Uskoro se proširio glas o njegovoj pobožnosti pa su mnogi hodočasnici dolazili na njegov grob, palili svijeće i primali tražene milosti. ..

"Petar Barbarić bio je toliko sretan da je potekao iz obitelji i naroda gdje se Majka Božja i naša štovala i štuje na osobit način, i on je tu spasonosnu pobožnost usisao s materinjim mlijekom.

„Nema sumnje, da je pobožnost prema svetoj Majci Božjoj bitno pridonijela njegovu posvećenju: ona je zapremala vrlo velik dio njegova duhovnog života i bila kano jedno krilo, kojim se vinuo u visine božanskog života; drugo je krilo bila njegova duboka pobožnost prema Presvetomu Srcu Sina Božjega“, zapisano je u knjizi o Petru Barbariću koju potpisuje o. Antun Puntigam." (franjevci-humac.net)

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!