Draga braćo i sestre,

već tradicionalno na kraju građanske godine zahvaljujemo Gospodinu za sve dobro što smo primili kroz prošlu godinu.

Vjerujem da je mnogo lijepih događaja koji su svaki na svoj način obilježili proteklo vrijeme.

Naša župa  u bogoslovnoj formaciji ima 4 bogoslova. (Mate IV.godina, Filip i Petar II. godina te Kristijan I.godina).  U sjemeništu nemamo kandidata iz župe, pa nam je to svakako poticaj na žarku molitvu za nova duhovna zvanja iz naše župe. Naše bogoslove, ali i sva duhovna zvanja preporučam u vaše osobne molitve, ali  i u molitve naših molitvenih i drugih zajednica.

Vjerujem da ste primijetili da nam je od mjeseca rujna na nedjeljnoj pastoralnoj ispomoći mr. Karlo Šimek, prof. na KBF-u, koji nam  pomaže i u blagoslovu obitelji. S nama je redovito i dr. Bruno Matos, p. Marijan Krištofić, ali i mnogi drugi svećenici koji radosno dolaze u našu župu i među vas vjernike.

Hvala na pomoći  svim župnim suradnicima, katehetama, časnim sestrama te onima koji su redovito uključeni u pastoralne aktivnosti.

Crkvu u Hrvata obilježio je ove godine odlazak apostolskog nuncija mons. Giuseppe Pinta te dolazak novog, mons. Giorgia Lingue.

Također u Zagrebačkoj nadbiskupiji započele su pripreme centralnog događaja Nadbiskupije u  2020.godini,  to je „Susret hrvatske katoličke mladeži“ kojem je domaćin grad Zagreb. Naši mladi kroz protekle, ali i naredne mjesece pripremat će se za taj događaj. Ono na što vas posebno potičem jest  da u svoje obitelji primite mlade koji će nam doći. Velik je to događaj (više od 30 000 mladih) te nam je uistinu potrebna suradnja vas dragih vjernika. Zajedno s božićnim pismo dobili ste obrazac za prijem mladih pa vas potičem da ga ispunite te donesete u župu do 31. siječnja 2020.!

Dragi župljani, u svoje osobno ime i ime svih naših suradnika HVALA za svaki dar uma i srca koje ste ugradili tijekom ove godine u  župnu zajednicu! Neka vas Dobri pastir čuva, vodi i blagoslovi na životnom putu! Vjerujem da ćemo u  godini u kojoj se na poseban način radujemo proslavi 40. obljetnice slavljenja prve Svete mise u ovoj crkvi, ostati i dalje povezani u radosnom duhovnom, ali i materijalnom izgrađivanju župne zajednice.

Zahvala svima koji su na bilo koji način uzveličali proslavu svetkovina i blagdana u božićnom vremenu!

Neka vam novorođeni Bog bude nagrada u vječnosti!

Još jednom od srca vam hvala za sve!

Our website is protected by DMC Firewall!