Misne nakane se upisuju u uredovno vrijeme. Pravilo je: jedna nakana – jedna misa, a u toj nakani može se moliti za više osoba ili za cijelu obitelj. Mise na kolektivne nakane odobreno je slaviti utorkom i petkom.

     Lijepa praksa s kojom iskazujemo obzirnost jedni prema drugima je da svaka obitelj može upisati DVIJE nakane. Unaprijed vam hvala, što će te kod upisivanja  pokazati strpljivost, imajući razumijevanja i za nakane drugih.

 

  „Pokušajmo pri upisu misnih nakana biti što jednostavniji, sa što manje nabrajanja imena. Dragi Bog će poimence znati ako se nakana prikaže za sve pokojne iz obitelji. Kod nekih vjernika je do sada bila praksa  poimence nabrajati sva imena kojih su se god sjetili iz pojedine obitelji. Ponavljam, dovoljno je spomenuti da slavimo misu za sve pokojne iz te - određene obitelji. Imajte razumijevanja za ove sugestije… Imajte vjeru da Bog zna sve vaše pokojnike i vaše nakane i da će ih uslišiti.

Možda koji puta vaš željeni termin za misu bude popunjen, tada prihvatite da se misa na vašu nakanu slavi koji drugi dan ili utorkom ili petkom.

Nedjeljom u 11 redovito se misa prikazuje i moli se za sve žive i mrtve župljane, tzv. ŽUPNA MISA i tada nema pojedinačnih nakana. 

Our website is protected by DMC Firewall!