Marijanskim blagdanima tijekom liturgijske godine, kršćani od davnine pridodaju i posebne oblike pobožnosti kroz neke mjeseca u godini. Katolici kroz svibanj i listopad posebno štuju Majku Božju. Dođite na ovu molitvu zahvale.

 

Kad Isus opazi majku i blizu nje učenika kojega je osobito ljubio, reče majci svojoj: 'Ženo, evo ti sina!' Zatim reče učeniku: 'Evo ti majke!' I od toga je časa učenik uze u svoju kuću. (Iv 19, 26-27)
 

Mjesec je svibanj, mjesec posvećen našoj nebeskoj Majci. Još je Isus sa križa kazao: "evo ti Majke!".  Uvijek je mislio na nas u svojoj ljubavi, a mi, zahvalna djeca Božja, mi je slijedimo kako ne bi zalutali na putu ovozemaljskoga života. Slijedimo je u molitvama i pobožnostima, posebice kada se časti u svetoj krunici (ružariju). I apostoli su bili okupljeni oko nje tada, kao i mi sada. Ona je naša zagovornica, po čijem zagovoru zadobivamo mnoge milosti kao ljubljena djeca Božja. Svibanjske pobožnosti koje činimo radi duhovnih vježbi i ufamo se u svoj svojoj vjeri pod zaštitom njezina plašta i tako pobjeđujemo sve napasti te kao njezina djeca za koje ona posebno brine i moli, odajemo joj svu ljubav u svojoj poniznosti.

 

Svi dani u svibnju  njoj  na čašćenje:

8. svibnja je Marija Posrednica

    - sjetite se djeco koliko je ona   

      posredovala u našim životima

9. svibnja Gospa Trsatska

    - Gospa koju slavi Rijeka i Primorje

12. svibnja je naš sveti Leopold.

     Svetac koji je svaki dan nosio svježe   

     ubrano cvijeće kipu Majke u svetištu  

     Padove koji i dan danas tamo stoji

     neoštećen nakon bombardiranja 1942.

13. svibnja 1917. ukazala se u Fatimi.

24. svibnja - Marija Pomoćnica

28. svibnja - B. D. Marija Majka Crkve

31. svibnja - Pohod BDM  (Majka Božja od Kamenitih vrata)

 

Krunica je savršena posredujuća molitva da preko Marijina zagovora pomognemo sebi i drugima u našem životu, a isto tako i dušama u čistilištu.Molite Djeco,Molite!

 

 

 (ured za pastoral mladih HBK)

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd