Referendumska inicijativa o otkazivanju Istanbulske konvencije.

            „Kao što vjerojatno znate, Hrvatski sabor je ratificirao Istanbulsku konvenciju, s objašnjenjem da žele zaštititi žene od nasilja. Neke europske zemlje su tu konvenciju ratificirale prije više godina, no nasilje se u njima nije smanjilo. No, ta konvencija odvaja spol od roda, odnosno donosi opasnu rodnu ideologiju koja je nespojiva s kršćanskim poimanjem čovjeka, braka i obitelji. U javnosti se posljednjih mjeseci mnogo o tome govorilo. I Hrvatska biskupska konferencija se u nekoliko navrata očitovala o štetnosti tog dokumenta. Građanska inicijativa „Istina o istanbulskoj“ pokrenula je referendumsku inicijativu o otkazivanju Istanbulske konvencije.

            Potrebno je prikupiti 380.000 potpisa u cijeloj Hrvatskoj kako bi se raspisao referendum na kojem bi građani mogli otkazati Istanbulsku konvenciju. Pozivamo vas da ispred crkve potpišete Zahtjev za pokretanje referenduma i da tako zajedno zaštitimo hrvatsku kulturu, tradiciju i kršćanske vrijednosti!“

Sama Konvencija u čl. 80 regulira način otkazivanja, te će referendumsko pitanje biti kratko i jednostavno: „Jeste li za to da Republika Hrvatska otkaže Istanbulsku konvenciju?“.

Prikupljanje potpisa je  od nedjelje 13. do nedjelje 27. svibnja.

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd