Došašće

DOŠAŠĆE – VRIJEME MILOSTI 

U kršćanskoj predaji advent (latinski adventus) ili došašće razdoblje je pripreme vjernika za jedan od najvećih kršćanskih blagdana, Božić. Započinje nedjeljom koja pada najbliže 30. studenom, blagdanu Sv. Andrije, traje četiri tjedna i završava na Badnjak. Obuhvaća četiri nedjelje koje prethode Božiću u spomen na četiri tisućljeća koliko je, prema Bibliji, prošlo od stvaranja svijeta do Kristova dolaska. Dakle, došašće nas podsjeća na mnoga stoljeća (prije Krista) u kojima su ljudi iščekivali obećanog Mesiju.  Crkva nas u ovom vremenu došašća potiče da s nadom proživimo ovo vrijeme, da s nadom iščekujemo Gospodina. On dolazi da se susretne s nama. Znači prvi smisao došašća jest priprema za Božić, Isusovo rođenje.  I tebi i meni Krist poručuje: „Bdij nad svojim vremenom, nemoj se zavarati jeftinim trikovima i površnošću. Ovo ti je vrijeme darovano da vidiš trošiš li život uzalud ili za prave vrijednosti“.  

Dakle, ovo vrijeme je upravo nama dano da intenzivnije razmišljamo o svom životu. U ovom vremenu trebamo pogledati sebe u ogledalu Kristovu. Trebamo  pogledati naše ponašanje je li prožeto duhom Isusa Krista.  

Budimo u ovom vremenu došašća u sebi jako zauzeti duhovnim promišljanjem budućnosti nas i  našega naroda, povjerimo tu budućnost Kristu, neka On bude polazište svih naših planiranja i svakog  našeg koraka. On nas je „poslao“ na ovu zemlju, On nas čeka kad završi ovo naše poslanje.  

DOŠAŠĆE – tijekom došašća slavit ćemo misu zornicu u 6 sati, osim subote i nedjelje! U  5.57 sati je molitva Anđeo Gospodnji. Poslije mise vas pozivamo na čaj i kavu u dvorani! Prve nedjelje došašća pod misom u 11 sati imat ćemo blagoslov adventskog vijenca ispred crkve i  vaših koje ste nabaviti! Prisustvovat će KUU Staro Brestje koje je i izgradilo adv. vijenac! Hvala im! 

ADVENTSKI MOLITVENI HOD I ovog su adventa mladi pripremili posebnu duhovnu pripremu za Zajednicu mladih, ali i župu. Mladi  će svakoga dana dobivati poticajne misli, pitanja, te meditativne tekstove koji će ih poticati da  izdvoje vrijeme za dnevnu kontemplaciju. Uz to, na kraju svake zornice, mladi će župljanima  podijeliti kartice s mislima kako bi kroz cijeli advent radili na tome da postanu bolji vjernici i bolji  ljudi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *