Bili smo na 3. nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji

Bili smo na  3. nacionalnom susretu  hrvatskih katoličkih obitelji pod nazivom OBITELJ- IZVOR ŽIVOTA I RADOSTI, 

15. i 16. rujna 2018. godine u Solinu.

Našim su se obiteljima pridružile i obitelji iz župa Sesvetska Sela i Domaslovec – Samobor. 

Na putu prema Splitu svratili smo u Svetište Hrvatskih mučenika  u Udbini moleći blagoslov za naš narod i Domovinu.

Župnik Josip, koji je vrlo mlad i odlučan u promicanju istine o hrvatskoj povijesti, slavio je svetu misu stavivši naglasak na krik Gospe Žalosne kada je podno križa primila mrtvo tijelo svoga sina, a po kojem nam se otvorio raj i povezao ga sa krikovima brojnih majki iz našeg naroda po kojima je naša Domovina primila slobodu.

Potom smo razgledali Svetište i na odlasku punog srca i sklopljenih ruku zapjevali Bože, čuvaj Hrvatsku, moj dragi dom… 

Oko 17 sati obitelji su se smjestile u župi Trstenik, Split kojoj pripada Žnjan, gdje je sveti papa Ivan Pavao II. slavio misu prije dvadeset godina ističući hrvatske katoličke korjene. 

Navečer smo u dogovoru sa obiteljima gostoprimaca sudjelovali na bdjenju – hodu svjetla gdje su se čula svjedočanstva drugih obitelji kao poticaj na vršenje volje Božje i aktivnije sudjelovanje u vlastitim župama. 

U nedjelju u 10.30 sati je bilo  središnje misno slavlje. Poruka da je obitelj dijagnoza i terapija našeg naroda odjeknula je srcima svih članova obitelji te smo na povratku zaključili da Bog po obiteljima može i želi izvršiti svoj plan za hrvatski narod, a na nama je samo da se odazovemo.

Vladalo je ozračje radosti radi susreta s obiteljima koje su otvorile vrata potpunim neznancima, a opet braći i sestrama u Kristu jer On je onaj u čijem smo duhu bili povezani.

I zato molimo Duha Svetoga da sve što je zapaljeno Božjom ljubavlju ovih dana bude ražareno i plodonosno za naše obitelji i župe, a time za cijelu Crkvu i domovinu, da se hrvatske obitelji uvijek iznova opredjeljuju za Boga, odazivaju na Njegov poziv… Bogu na slavu, a nama na korist…

Silvija Andrišević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *